Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: reviews :zūmo® 590LM

reviews :zūmo® 590LM 24 May 2014 10:57 #1

  • Schalkseruiter®
  • Schalkseruiter®'s Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • R1200GSA
  • Posts: 163
  • Thank you received: 14
Zijn er al mensen hier die deze gebruiken?
zūmo® 590LM
This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Graag jullie bevindingen
Thx
Grtz
Schalkse®
Kawa zxr6-RT1150-GT1200-GSA1200 (RIP)-GSA1200(RIP)-This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Last Edit: 24 May 2014 10:59 by Schalkseruiter®.
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 24 May 2014 12:15 #2

  • vanleo
  • vanleo's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • BMW K1200GT
  • Posts: 47
  • Thank you received: 3
Als het een beetje meezit rij ik er vanaf woensdag met rond :woohoo:
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 24 May 2014 17:19 #3

  • Snoekie
  • Snoekie's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • Ktm 1190 Adventure
  • Posts: 26
  • Thank you received: 4
Schalkseruiter® wrote:
Zijn er al mensen hier die deze gebruiken?
zūmo® 590LM
This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Graag jullie bevindingen
Thx
Grtz
Schalkse®

JA

Als vervanger voor de 550.
Doen zou ik zeggen !
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 24 May 2014 19:04 #4

  • iron gonzo
  • iron gonzo's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Triumph Trophy SE
  • Posts: 147
  • Thank you received: 7
ik wacht nog altijd op een beetje feedback van Snoekie, want jij het er al 1 tje hé :P
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 24 May 2014 19:36 #5

  • Snoekie
  • Snoekie's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • Ktm 1190 Adventure
  • Posts: 26
  • Thank you received: 4
iron gonzo wrote:
ik wacht nog altijd op een beetje feedback van Snoekie, want jij het er al 1 tje hé :P
Ik ben niet zo'n reviewer :-) maar als ex 550 gebruiker, hetgeen ik al een heel goede gps vond, vind ik de 590 weer een stapje vooruitgaan.
Het scherm is groter, de schermopbouw is sneller, er zijn weer nieuwe functies, zoals de reisplanner.
Je kan het scherm nu ook in portrait modus gebruiken, maar tot dusver ben ik nog geen houders tegengekomen (behalve een ram bolletje) die de gps rechtopstaand kunnen gebruiken.
Ik heb geen spijt van mijn aankoop.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Schalkseruiter®, sv-ke

reviews :zūmo® 590LM 26 May 2014 17:49 #6

  • Effem
  • Effem's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Member
  • KTM 1190 Adventure
  • Posts: 207
  • Thank you received: 8
Is de grootte zelf geen probleem ? Ik ben ook aan het uitkijken om de 550 te vervangen, maar ik vind de 590 zo veel plaats innemen, als ik foto's bekijk van plaatsingen op moto's...
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 26 May 2014 20:23 #7

  • Snoekie
  • Snoekie's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • Ktm 1190 Adventure
  • Posts: 26
  • Thank you received: 4
Ik vind de grootte eigenlijk wel lekker, maar da's goesting natuurlijk.


Edit: ik had er een fotootje bijgedaan, maar ik ben blijkbaar niet mee met de vernieuwing.
Last Edit: 26 May 2014 20:36 by Snoekie.
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 28 May 2014 12:38 #8

  • vanleo
  • vanleo's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • BMW K1200GT
  • Posts: 47
  • Thank you received: 3
Eerste indruk heel lichte kleur. :woohoo:
Nu ermee leren werken :?
Foto bijvoegen lukt me niet zit met iPad te werken
Foto's zijn voor later.
Nu gaan werken
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 28 May 2014 12:44 #9

  • Snoekie
  • Snoekie's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • Ktm 1190 Adventure
  • Posts: 26
  • Thank you received: 4
vanleo wrote:
Eerste indruk heel lichte kleur. :woohoo:
Nu ermee leren werken :?
Foto bijvoegen lukt me niet zit met iPad te werken
Foto's zijn voor later.
Nu gaan werken
Bedoelt ge met lichte kleur, dat de lichtsterkte minder is ?
Zulks was mij ook opgevallen in vergelijk met de 550, maar ik vind dat dit geen afbreuk doet aan de goede afleesbaarheid.
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 29 May 2014 19:07 #10

  • vanleo
  • vanleo's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • BMW K1200GT
  • Posts: 47
  • Thank you received: 3
Vandaag eerste rit gedaan op aangeven van gps.
Gps laten kiezen voor een rit van 3 uur.
Vertrek in Herenthout gaf drie mogelijkheden een richting Brussel
Tweede was ook Brussel maar wat meer langs Leuven
Derde was richting Nederland die heb ik ook gereden heb.
De eerste km vond ik dat het de grote banen waren :( maar halverwege kreeg ik ook kleine bochtige wegen.
De instellingen moet ik nog bijwerken want aan vierkantjes met mes en vork geen gebrek :)
De stem via bt eerst wat stil maar nu prima de informatie doorkrijgen is anders dan in mijn wagen maar het went.
De afleesbaarheid van het scherm is prima.
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 23 Jun 2014 10:56 #11

  • vanleo
  • vanleo's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • BMW K1200GT
  • Posts: 47
  • Thank you received: 3
Komaan schalkse hoe bevalt de 590
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 23 Jun 2014 17:32 #12

  • Schalkseruiter®
  • Schalkseruiter®'s Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • R1200GSA
  • Posts: 163
  • Thank you received: 14
vanleo wrote:
Komaan schalkse hoe bevalt de 590

Ben hem juist terug ineen aan't vijzen se :banaan: :lol:

Neen... nog geen tijd gehad om ermee te rijden, al wel eens de functie's bekeken op het toestel zelf en het geeft perspectieven ;)

Grtz
Schalkse®
Kawa zxr6-RT1150-GT1200-GSA1200 (RIP)-GSA1200(RIP)-This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 12 Jul 2014 15:41 #13

  • vanleo
  • vanleo's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • BMW K1200GT
  • Posts: 47
  • Thank you received: 3
Nog steeds aan het rijden :banaan:
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 17 Aug 2014 23:10 #14

  • Schalkseruiter®
  • Schalkseruiter®'s Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • R1200GSA
  • Posts: 163
  • Thank you received: 14
6000 km verder.... Eerste bevindingen '
Degelijk toestel met enkele opmerkingen, tips....
Opweg naar Italië 1 maal vastgelopen na het buitenrijden van een tunnel, kon precies geen fix meer vinden, effe aan/uit-knop meer dan 15 sec ingehouden en probleem opgelost.
Bij het verlaten van de route steeds direct de melding of ie moest herbereken( op eigen vraag) wel soms ergerlijk dat hij pas na enkele honderden meter de route verder opnam zodat je veel later kon zien wanneer de volgende afslag plaats vond in bovenbalk.
Let op bij routes die je transporteert uit basecamp en onder categorie wagen zijn gemaakt, je moet ze manueel op de gps veranderen naar motorfunctie. Ook bij het herladen van de route als je ze even stop zet.
Zelf routes laten maken had ik iets meer van verwacht ja zelfs ook in Italië.
Zeer handig is op snelweg de functie " verderop" je krijgt exact zichtbaar binnen hoeveel km een rustplaats of eetgelegenheid is.
Ook opgemerkt dat je na het buitenrijden na een tunnel soms de snelheidsindicator plots +400km/H sprong, bij nachecken op de reisgegevens vond ik hier niets van terug.
Handige tool is de routes te kunnen overhevelen met BT functie, wel enkel naar toestellen die dezelfde functie bevatten, gedaan met uitwisselen van SD-kaartjes.
Samenwerking met scalaq9 werkt perfect.
De functie"smart link" werkt perfect via iPhone
Korte bevinding' content van het toestel.
Kawa zxr6-RT1150-GT1200-GSA1200 (RIP)-GSA1200(RIP)-This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Last Edit: 17 Aug 2014 23:23 by Schalkseruiter®.
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 18 Aug 2014 01:23 #15

  • Jopet
  • Jopet's Avatar
  • OFFLINE
  • Premium Member
  • Kymco Xciting 500 Ri ABS
  • Posts: 458
  • Thank you received: 8
Schalkseruiter® wrote:
Zeer handig is op snelweg de functie " verderop" je krijgt exact zichtbaar binnen hoeveel km een rustplaats of eetgelegenheid is.

Werkt die functie ook op de geïmporteerde route, bvb wanneer we een rit rijden dat je dan op die route bvb een tankstation kan vinden?
Op mijn 550 is dit steeds in vogelvlucht en je weet eigenlijk nooit waar je geen rijdt en hoe ver je daardoor afwijkt van de oorspronkelijke route.

Groetjes,
Jopet
Yamaha RD 50 & Honda MT 50 als 50cc motorfiets -
Yamaha RD 125 LC - Yamaha RD 500 LC - Honda CBR 1000F -
Suzuki V-Strom 1000 - Yamaha FJR 1300 AS -
KTM 1190 Adventure - Kymco Xciting 500 Ri ABS
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 18 Aug 2014 08:22 #16

  • Schalkseruiter®
  • Schalkseruiter®'s Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • R1200GSA
  • Posts: 163
  • Thank you received: 14
Heb deze functie enkel op snelweg gebruikt in een geïmporteerde route. De rustplaatsen kloppen echt wel op de meter maar elke rustplaats heeft geen eetgelegenheid.of benzinepomp Op een gewone weg heb ik het niet uitgetest. Wat de eetgelegenheden betrof kon je zien wanneer deze evenveel als rustplaats was deze op dezelfde plaats was, wanneer deze afstand verschillend was heb ik ook niet uitgetest of deze voorop op je lopende route was( die je dan zou moeten verlaten) in vogelvlucht of niet was.
Grtz
Schalkse
Kawa zxr6-RT1150-GT1200-GSA1200 (RIP)-GSA1200(RIP)-This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 19 Aug 2014 09:22 #17

  • Schussboelie
  • Schussboelie's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • KTM 1190 Adventure R
  • Posts: 90
  • Thank you received: 1
Jopet wrote:
Schalkseruiter® wrote:
Zeer handig is op snelweg de functie " verderop" je krijgt exact zichtbaar binnen hoeveel km een rustplaats of eetgelegenheid is.

Werkt die functie ook op de geïmporteerde route, bvb wanneer we een rit rijden dat je dan op die route bvb een tankstation kan vinden?
Op mijn 550 is dit steeds in vogelvlucht en je weet eigenlijk nooit waar je geen rijdt en hoe ver je daardoor afwijkt van de oorspronkelijke route.
Je kan steeds alle punten ook op de kaart weergeven en da zie je of ze al dan niet langs de route liggen denk ik.

Het enige wat mij wat stoort is als je ergens halverwege een route wil inpikken.
Gisteren kwam ik van Aachen en wou ik inpikken op een route door Voeren die ik op de Zümo heb staan.
Je moet dan bewust een via-punt kiezen van waar je wilt inpikken maar de meeste van die punten hebben geen zinvolle naam dus je moet wat gokken.
Ik had dan gewoon het begin ingegeven en ben op het zicht naar een punt halverwege gereden in de verwachting dat eens op de route hij deze wel gewoon zou volgen maar dat deed die dus niet.

Voor de rest: een top toestel voor mij!
Snel, handig, functioneel (bellen, muziek) en wat ik bijzonder apprecieer is dat ie meerdere routes suggereert als je gewoon van A naar B wil. Ook de "omrijden" functie waarbij je een afstand (volgende 5km bijvoorbeeld) of plaats kan ingeven die je wil vermijden werkt zeer goed en handig bij bijvoorbeeld wegenwerken.
If you're not living on the edge, you're taking up too much space -- No Fear
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 19 Aug 2014 09:40 #18

  • Nickel
  • Nickel's Avatar
  • OFFLINE
  • Elite Member
  • Honda VFR1200X Crosstourer
  • Posts: 677
  • Thank you received: 27
Schussboelie wrote:
Het enige wat mij wat stoort is als je ergens halverwege een route wil inpikken.
Gisteren kwam ik van Aachen en wou ik inpikken op een route door Voeren die ik op de Zümo heb staan.
Je moet dan bewust een via-punt kiezen van waar je wilt inpikken maar de meeste van die punten hebben geen zinvolle naam dus je moet wat gokken.
Ik had dan gewoon het begin ingegeven en ben op het zicht naar een punt halverwege gereden in de verwachting dat eens op de route hij deze wel gewoon zou volgen maar dat deed die dus niet.

Is dat met alle "recentere" toestellen zo. Ik rij nog altijd met mijn 550 maar we hebben een 340 aangeschaft voor 't vrouwke haar fazer en als wij daar een route willen opstarten vraagt hij ook altijd naar welk een punt je wil rijden vooraleer de route te starten. Of ligt dit ergens aan een fout bij het maken van de route ? Als je ergens halverwege heropstart is dat natuurlijk ook gokken van welk punt waar ligt.
Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal, en anders pak je de moto, liefst nen Nonda.
The administrator has disabled public write access.

reviews :zūmo® 590LM 19 Aug 2014 21:39 #19

  • j@n
  • j@n's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Member
  • Posts: 40
  • Thank you received: 3
.
Last Edit: 15 Sep 2016 17:37 by j@n.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Schalkseruiter®

reviews :zūmo® 590LM 20 Aug 2014 00:00 #20

  • iron gonzo
  • iron gonzo's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Triumph Trophy SE
  • Posts: 147
  • Thank you received: 7
heb ik ook ondervonden.
maar als je een route van iemand overneemt op een SD kaart, heb je dus pech.

als je ze elf maakt met basecamp kan je inderdaad alles wat aanpassen.
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.049 seconds